Som värdigt pausprogram visar jag med text och (mest) bild hur man gör en smarrig glutenfri kladdkaka. Bilderna är från tre olika baktillfällen... så det är lite mixat och maxat...
"Matildas kladdkaka"
Ungnen på 175grader
Ca 30min i ugnen (jag lägger själv till 10min i min ugn)
2 ägg
2.5dl socker
1tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1.5dl glutenfritt mjöl (Lailas blåa är bäst)
4msk kakao (ju dyrare ju godare!)
100gr smör
Smöret väger jag upp på vågen, 99gram räcker till
Smält
Låt svalna till strax över fingervarmt ungefär
De torra ingredienserna ska siktas ner, annars blir det lätt klumpar... inte så snyggt eller gott
Blanda ihop de torra ingredienserna
Rör ihop ägg och socker med en sked/slev
Blanda de torra ingredienserna i äggsockerblandningen, rör om
Smöret i smeten
Rör om och så ser det ut såhär ungefär
Häll ner i en form (gärna i en form med löstagbar kant) som man lagt bakplåtspapper i
In i ugnen 30min (jag har den där inne i 40min)
Ta ut, försök låt bli att äta upp den direkt
Ta en bit och njuuuut!
Med glass! (marängerna är onödiga, men ser rätt trevliga ut, sött så det räcker ändå)
Jäpp, tummen upp även från mannen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar