tisdag 11 september 2012

God gärning!

Veckans hjälte är min kärestas insats som igelkottsräddare igår kväll!

Vi var ute för att gå en kvällspromenad när vi såg nåt ute på bilvägen, snabbt identifierade vi saken som en igelkott som verkade förvirrad/skadad.
Då det är en på dagtid rätt så trafikerad väg, (lugnare kvällstid dock) så kände vi båda att vi får agera snabbt här innan den blir platt!


Sagt och gjort, vi kollade in den närmare, försökte peta på den för att få den att flytta sig. Den vägrade röra på sig. Då togs beslutet att vi måste flytta på den. Ingen av oss ville ta i den direkt med händerna, de sticks ju och är ibland fulla med löss. Jag letade upp en plastpåse som låg och skräpade (ibland är det bra med skräp som ligger och skräpar!) och börjar vela med hur man ska ta i igelkotten med påsen som handskydd.

Lämnar över uppdraget till kärestan som bestämt slår händerna runt "tigge-tagge" med plastpåsen som skydd runtom händerna, lyfter upp den och bär iväg den mot gräset. Kotten vill fortfarande inte röra på sig, så vi beslutar att lyfta den över muren till kyrkogården så att den inte ska förvirra sig ut i trafiken igen. Nu får jag göra ett litet skutt (ja, snyggt och smidigt var det inte... ) upp på kyrkomuren, kotte lyfts över till mig och sätts ner i säkerhet på kyrkogårdens mark.

Vår omsorg om det lilla livet är inte över här, utan kärestan insisterar på att vi ska gå in på kyrkogården och kolla att den kan gå iväg själv från där vi släppte ner den. Så in på kyrkogården (i mörker...). Jajamän, efter lite letande och tittande bland buskarna där den släpptes ner ser vi att den gått iväg en bit! Uppdraget rädda "tigge-tagge" utfört!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar