onsdag 17 april 2013

Blandat svammel...


Oj, oj, tiden rinner iväg snabbt som vanligt... Var ett tag sedan jag satt ner ordentligt och uppdaterade bloggen.

 Fastnade bakom en traktor en kväll, en fin bild med mobilen blev det i alla fall



Igår var det full rulle hela dagen, började morgonen med att besöka en "workshop" med barnen som vi blivit inbjudna till. I samband med Litteralund så har alla tvåor blivit inbjudna till arrangemang.
Ett trevligt initiativ tycker jag. Just vår inspiratör var en trevlig kille som heter Jimmy Wallin,

Detta kan man läsa om Jimmy på Wikipedia:
Jimmy Wallin, född 1980, är en svensk serietecknare, illustratör, redaktör och föreläsare, Han är uppvuxen i Tibro och sedan 2001 bosatt i Malmö.
Wallin är yrkesverksam sedan mitten av 1990-talet. Tidigare hade han sin arbetsplats i Seriestudion i Malmö men valde att flytta sin arbetsplats till en annan studio hösten 2010. Han var under flera år verksam inom Seriefrämjandet, där han bland annat var en av tre redaktörer för Bild & Bubbla. Sedan 2011 är driver han serieförlaget Apart förlag tillsammans med Johan Kimrin och Jonas Anderson.
Utmärkande för Jimmy Wallins är att han har en förmåga att skifta mellan olika stilar. Wallin står bland annat bakom serien "I Tintins fotspår" tillsammans med historikern och professorn Dick Harrison, och han har även tecknat serierna "Slapstick", med manus av Simon Svensson,"De Ohyggliga", tillsammans med Axel Trumpfheller. Han har även tecknat ett avsnitt av den norska serien "Kaptein Sabeltann"- Hans egna serier har synts i tidningar som Ernie, Pondus, Tivoli med vänner, Nya Upplagan m.m 2011 gjorde Jimmy debut som manusförfattare på serien Bamse.
Jimmy Wallin är frilansande tecknare och arbetar idag mycket mot reklambyråer och olika förlag. Ahn är även en uppskattad kulturpedagog som specialiserat sig på workshops inom serieteckning. Han är vidare konstnärlig ledare för ungdomar som bygger utställning i Staffanstorps konsthall under somrarna, samt är årligen gästlärare i bildberättande vid Karlstads universitet. Jimmy är även medarrangör till Carlstad Comicon som går av stapeln i maj varje år. Wallin är medlem i Svenska Tecknare och regionalt ombud för Illustratörcentrum Syd..

Just vår klass blev tillfrågad av Tv4 om vi vill medverka i lokala nyheterna och det tackade alla ja till. En ensam tjej kom och filmade och intervjuade barnen. Inlaget om det hela kom rätt sent på kvällen, och jag syntes minsann i säkert en sekund :-). Lyckligtvis var det barnen som var i fokus och av intresse för journalisten... Jag tycker det hade varit jobbigt att bli intervjuad och filmad... Ännu större fasa att höra sin röst på tv...

 Filmning och autografskrivning

 Jimmy ritar av ett barn, men en liten extra tvist

 På eftermiddagen var många inspirerade och ritade vidare, utomhus

Jag var lika fräck som ungarna och tog tillfället att få en autograf :-).



På kvällen var det ridskola... Till denna gången hade vi fått lägga in önskemål, jag fick en av mina önskade kandidater, Dilkur. Jag gjorde dock en ofrivillig avstigning under lektionen... Inte på något vis hästens fel, det var jag som tappade balansen vid start av galopp... Tappade stigbyglarna (enligt de andra, för mig gick det hela så snabbt så jag fattade inte riktigt vad som hände), fällde benen runt den lilla hästens mage... och det betyder för pålle: snabba dig och snabba sig gjorde han... Haha!
När vi väl fick ner farten gled jag sakta och snyggt av längs ena sidan...

 Lilla Dilkur

Träning har det blivit en hel del med.

* I måndags stod det cardio på schemat, 1 1/2 timmes mix mellan crosstrainer, roddmaskin och löpband fick det bli.
* Söndagen bjöd på ben, värmde upp på crosstrainern. Knäböj med frivikt upp till 75kg.
* Lördagen bjöd på en kort ridtur på Pica
* Torsdag var rygg, triceps och biceps. Marklyft upp till 90kg, cardio i 30min.
* Bröst och axlar med 40min cardio på onsdagen. Bänkpress (-35kg) och militärpressar (-35kg)
* Ridskola på tisdagen, fick tillbaka Faxi den gången då Blesi behövde vila och Faxi behövde jobba :-).

 Faxi till höger

* Måndagen den 8/4 var 2 timmar ridtur på Pica dagens aktivitet
* Söndagen bjöd på en timmes ridning på Pica efter att jag kört en timmes cardio på gymet
* Lördagen var benträning, knäböj som brukligt, hopprep tills jag var slut...
Så det har blivit en del aktiviteter den senaste tiden...

Var hos optikern i lördags, tycker min syn har försämrats den senaste tiden. Främst mitt högra öga. Synkontroll gjordes (där det högra ögat visade sig kunna förbättras, medan det vänstra var stabil), en dunderrengöring av linserna utfördes. Jag har tydligen rätt mycket proteiner i min tårfilm, som är svår att få bort. Rengöringen har gjort skillnad, men helt bra har det inte blivit än. Ser jag inte mer skillnad imorgon får jag nog se till att boka en ny tid igen. Då får det nog till en ny lins för höger öga. Vänster öga är bra och det är jag glad för, det är detta öga som är mitt dominanta när jag fotograferar mm.



Häromdagen smörjde vi kråset på Halong, det var ett tag sedan nu...Men mmmmm... vad gott det var!

 Risnudlar med kyckling

Håller väl ingen direkt hård diet för stunden, utan mer "koll på maten". För in allt jag äter i min app, men det är väl mer en sorts vana och säkerligen ett litet stänk av besatthet :-).
Gillar att ha koll. Ligger väl överlag på ett snitt av ett matintag på1400kcl/dag. Den mängden kalorier håller min vikt på stadiga 55kg ungefär. Vill jag väga mindre får jag äta mindre... och röra mig mer.

Avslutar med ett citat från en elev i matsalen (jag har i alltid med mig egen mat som jag äter där):
-Hur mycket keso har du hemma egentligen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar